ROOF Productions on saanut uutta verta taloon!

Posted by Roof on 8.5.2019 14:30:38

”Kaikkeen löytyy ratkaisu ja kaikesta selviää – oli tilanne tai aikataulu mikä tahansa"

ROOFilla noin kuukausi sitten vastaavana tuottajana aloittanut Hanna Kaukoniemi on omien sanojensa mukaan monissa liemissä keitetty.

”Työskentelin edelliset 8,5 vuotta Live Nationilla, joka on Suomen suurin konserttijärjestäjä. Tein siellä tapahtumakoordinaattorina monipuolisesti eri osastoilla töitä – lähinnä ulkomaisten artistien isojen keikkojen kanssa”, kertoo Kaukoniemi.

 Kaukoniemi kertoo opiskelleensa Helsingin liiketalouden ammattikorkeassa eli nykyisessä Haaga Heliassa tradenomiksi.

 ”Opiskeluaikoina menin työharjoitteluun Universal Music -levy-yhtiöön, ja sille tielle jäin. Sen jälkeen viihdyin Bonnier Amigo Musicilla useammankin vuoden”, sanoo Kaukoniemi.

 Kaukoniemi toimii ROOFilla vastaavana tuottajana. Hänen mukaansa ROOFilla on osaava, omistautunut ja monipuolinen henkilökunta.

”ROOFilla on kivoja erikokoisia asiakkaita, joiden kanssa pääsen tekemään erilaisia juttuja laidasta laitaan. Asiakkaita on monelta eri alalta – tämän ansiosta pääsen myös haastamaan itseäni työssäni”, kertoo Kaukoniemi.

P4150023_muok 

”Arvostan toimivaa ja rentoa työkulttuuria”

 Kaukoniemi kertoo ROOFin työpaikkailmoituksen jääneen mieleen.

”Ilmoitus osui silmääni, ja siitä tuli hyvä fiilis. Ilmoitus kertoi mielestäni samalla myös ROOFin luonteesta. Se oli sopivan rento, mutta siitä huokui tekemisen meininki.

Kun näin ilmoituksen, päätin hakea. Olen tottunut työskentelemään vapaassa ilmapiirissä, joten arvostan toimivaa ja rentoa työkulttuuria”, sanoo Kaukoniemi.

Kaukoniemi nauttii, että ympärillä tapahtuu asioita.

”Tykkään vauhdista ja vaarallisista tilanteista. Oikeastaan olen omimmillani päivinä, jolloin päivälle ei ole tarkkaa agendaa. Olen itse todella järjestelmällinen, mutta tykkään tehdä töitä ihmisten kanssa, jotka ovat luovia ja vallattomia. Yritän auttaa heitä tilanteessa kuin tilanteessa. En joudu paniikkiin, vaikka asiat eivät aina menisikään halutulla tavalla”, selventää Kaukoniemi.

 On tärkeää ymmärtää asiakkaan tarpeita ja kohdeyleisöä

 Vaikka Kaukoniemi tuntee taustansa vuoksi musiikkialan kuin omat taskunsa, hän on nauttinut siitä, että on päässyt tekemään projekteja mukavuusalueensa ulkopuoleltakin.

 ”Festaripalavereissa on tullut paljon tuttuja kasvoja vastaan. Olen luonteeltani tekijä. Vaikka tykkään ideoida, olen enemmän se, joka pitää pakettia kasassa, ymmärtää kokonaisuuksia ja huolehtii, että se tapahtuu, mitä on sovittu”, kertoo Kaukoniemi.

 Hän toivoo tulevaisuudelta uusia mielenkiintoisia ja monipuolisia projekteja toteutettavaksi asiakkaiden kanssa.

 ”Vaikka ymmärrän kokonaisuuksia, osaan kiinnittää huomiota myös yksityiskohtiin. On tärkeää ymmärtää asiakkaan tarpeita ja kohdeyleisöä”, selventää Kaukoniemi.

 Kaukoniemeltä ei omien sanojensa mukaan mene sormi suuhun tiukankaan paikan tullen.

 ”Kaikkeen löytyy ratkaisu ja kaikesta selviää – oli tilanne tai aikataulu mikä tahansa”, sanoo Kaukoniemi optimisesti.

 Kaukoniemen vapaa-aika kuluu kahden lasten ja harrastusten parissa.

 ”Vapaa-ajalla pyrin näkemään kavereita ja olemaan perheen kanssa – nautin perus arjesta. Samalla seuraan somea ja tapahtumia ympärilläni, jotta pysyn kartalla alan muutoksista”, päättää Kaukoniemi.

Marko Vaahtera tuo ROOFille kokemusta ja ammattitaitoa

 Vaahtera on työskennellyt graafisella alalla koko elämänsä.

”Aloitin tuon urapolun noin 20-vuotiaana, ja sillä tiellä ollaan edelleen. Aluksi tein graafisen tuotannon töitä, joihin kuului mm. erilaista kuvankäsittelyä. Olen myös toiminut myynnin parissa. Sen jälkeen siirryin kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Yrittäjänä olen ollut nyt kymmenisen vuotta”, kertoo Vaahtera.

Vaahtera päätyi tekemään ROOFille töitä yhteisen asiakkaan kautta.

 ”Olen tehnyt Sinebrychoffille AD:nä ja graafisena suunnittelijana projekteja nyt lähes 15 vuotta. Heillä on monta eri brändiä, joiden parissa olen päässyt tekemään vuosien aikana töitä. Kun ROOF teki sopimuksen heidän kanssaan, aloitimme yhteistyön”, kertoo Vaahtera.

 Työssään Vaahtera kertoo olevansa tarkka. Hän pitää myös vahvuutenaan monipuolisuutta.

 ”Luovuus riippuu aina toimeksiannosta. Yleensä innostun kaikesta uudesta. Reagointinopeuteni auttaa myös työssäni – tämän ansiosta selviän tiukoistakin paikoista”, toteaa Vaahtera.

P4150009_muok 

ROOF on nuorekas ja monipuolinen tapahtumatuottaja

 Vaahteran työviikkoja piristävät monipuoliset työt main0nnan parissa – niitä hän toivoo myös tulevaisuudelta.

 ”Briiffeissä on aina eroja. Välillä mennään todella tarkalla ohjeistuksella, jolloin key visut tulevat esimerkiksi brändin Euroopan pääkonttorilta. Joskus taas vaihtelun vuoksi on mukavaa saada vapaammat kädet”, sanoo Vaahtera.

Vaahteran mukaan ROOFin vahvuudet ovat nuorekkuus, innokkuus ja monipuolisuus tapahtumien parissa.

 ”ROOFilla brändiaktivointi on todella vahvaa. ROOF on myös lunastanut paikkansa monipuolisena tapahtumatuottajana, ja se on yrityksenä kasvanut vuosien kuluessa hyvään tahtiin”, toteaa Vaahtera.

 Vaahtera kertoo hakevansa inspiraatiota seuraamalla isojen brändien mainontaa.

 ”On kiinnostavaa huomioida, miten jokin tietty kampanja tai mainos on toteutettu. Niistä näkee myös, mikä on sen hetkinen tyyli. Vaikuttavimmat isommat brändin mainonnassaan ovat mielestäni Apple ja Coca Cola”, sanoo Vaahtera.

 Vapaa-ajalla Vaahtera kertoo harrastavansa paljon liikuntaa.

 ”Liikunta on hyvää vastapainoa työnteolle. Eniten juoksen, mutta talvella tulee paljon hiihdettyä. Totta kai treeniä tukevat myös lihaskuntoharjoittelu, pyöräily ja uinti”, päättää Vaahtera.  

Topics: Insider, News